Viagra

i dag for syv år siden

torsdag, november 5, 2015 0 0

10401089_35864446151_4914_n

Om natten var den en dingo ved siden af mit telt. På det er jeg sikker. Mon ikke, det var dåsemaden, der tiltrak. I det mindst åd den ikke min baby.

Men denne dag for syv år siden var jeg på vej. På verdens største sandø. På vej mod færgen og tilbage. Vi var fire mand i en firhjulstrækker. Og mens dækkene vred sandet op ad strandbredden, tog vi først en god beslutning og dernæst en dårlig.

Radioen var tændt, og det var det, der ansporede til den gode beslutning. For den 4. november 2008 fortalte de i radioen, at Barack Obama nu havde vundet præsidentvalget. Uden ret meget reel fornemmelse for, hvad det egentlig ville betyde og ikke betyde og måske især betyde for os, så var vi helt sikre på, at vi måtte markere det. Den første sorte præsident. I det mindste måtte man huske, hvad man lavede i netop dér øjeblik. Så vi stoppede bilen, fandt nogle papkrus frem og skålede i noget, jeg husker som hvidvin. Lige der i vandkanten. Ønskede hinanden en form for tillykke og grinede lidt forsigtigt.

Vores lille stop gjorde, at vi havde lidt travlt. Fra verdens største sandø, Fraser Island, går kun én færge om dagen. Og den skulle vi med. Om tyve minutter eller noget i den stil. Vi satte os ind i bilen og fortsatte vores færd langs vandkanten. Det var nu, vi tog den dårlige beslutning.

Kort før færgelejet rager en stor bunke grene, måske i virkeligheden et væltet træ, ud over stranden og et godt stykke ud i vandet. Vi når ikke at analysere og diskutere ret meget, før nogen har taget en beslutning om, at vi ikke tør køre ud i vandet og tilsøle lejebilen i saltvand og måske i virkeligheden blive fanget af en strøm og ført til Samoa. For hvem ved.

I stedet kører vi inden om det væltede træ. Direkte ned i et cirka meterdybt hul. Og sidder fast. Ubehjælpeligt.

Så meget for Obama. Så meget for et historisk øjeblik. Så meget for selvrisiko. Det var der, jeg var for syv år siden.

 

PS. På en eller anden sindssyg måde fik vi, med hjælp, flået bilen op ad hullet, hvorved hele understellet blev godt og grundigt sat på prøven. Vi nåede færgen. Og en regning på en del tusinder.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *