Viagra

når jyder gør det til en københavnerting

onsdag, marts 9, 2016 2 0

Screen Shot 2016-03-09 at 10.20.49

Jeg er selv fra Nordjylland. Ikke at jeg tror, det er gået nogens næse forbi. Men jeg er temmelig allergisk over for folk, der binder enhver observation af noget ukendt op på forskellen mellem København og Jylland (ja, København, ikke Sjælland, for vi jyder kalder hele Sjælland for København…see what I just did….).

Bevares, jeg havde da også min sjov med at konstatere, at man kunne få kødstrimler på pizzaerne i København, at man ikke kunne få pølsemix, og at man som cyklist i København holder for busudgængerne, hvor man i Aarhus fandeme under ingen omstændigheder skal stoppes i sin dødsangstsved på vej op ad  Langelandsgade.

På Journalisthøjskolen lavede tilflytterne da og muntre tekster om, hvordan Åen var lidt det samme som Bryggen, og hvordan man rent faktisk skulle sørge for at læse busplanen.

Alt det synes jeg kun er herligt. Ligesom jeg da også finder hyggelige og fine pointer i indlæg som disse – omend noget af det også er en kende plat eller søgt.

For det, jeg nu flere gange har oplevet, er behovet for pinpointe alt fra tilfældigheder til deciderede kuriøsiteter som en kulturel forskel. Det er tit jyske piger (som mig selv), der får de her tendenser. Og siger ting som:

 

“Så mødte jeg også en på cykel, der kørte over for rødt. Det sker bare kun her i København.” (Nej.)

“Folk kører bare helt sindssygt herovre og uden lys på.” (Ja. Ligesom andre steder i landet. Der er bare flere mennesker her.)

“Jeg var ved frisøren, og så skulle jeg betale ekstra for, at hun vaskede mit hår. Er det bare sådan en Københavnerting eller hvad?” (Nej. Du har valgt en dårlig frisør.)

“Kommer I lidt for tidligt eller lidt for sent til fest herovre? For du ved jo godt, at i Jylland kommer vi altid lidt for tidligt.” (Nej, det ved jeg virkelig ikke. Jeg kommer altid for sent.)

“Folk forstår bare ikke, når jeg siger træls herovre.” (Jo, de gør. Størstedelen, der bor her er jyder. Og ud over det kender jeg ikke en eneste, der ikke godt ved, hvad det betyder.)

“Det er jo helt sindssygt i supermarkedet. Folk går ind i hinanden og skubber og tager varerne ud af hænderne på mig.” (Mændenes Hjem er ikke et supermarked. Find et andet sted.)

 

Stop nu. Der er sjove forskelle på København og Jylland, men når du oplever en mand, der kommer cyklende i sin sovepose og synger Lille Messias, eller en i bussen, der simpelthen beder dig om at sætte dig et andet sted, har det ikke noget med København at gøre. Det er bare skæve indslag i en stor by. Kan vi lige blive enige om det? Ellers er det nok, fordi du er fra København….!

2 Comments
 • A+K/VenterPaaVin
  marts 9, 2016

  I agree! Åh. Aaaalle ved jo hvad træls er. Hold nu op. Og ja ja, jeg støder måske på det 10 gange hver dag her i Aalborg hvor jeg bor, men efter 8 års tilbagevendende sommerferie-visit på Nørrebro, hører jeg det sjovt nok oooogså der. Dagligt!

  – Anne

  • Omveje
   marts 9, 2016

   Præcis. Stop nu det der. Det er lige præcis forskellen på jyder og københavnere…eller noget :-)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *