Viagra

noget jeg (som den eneste måske) savner i blogverdenen

torsdag, januar 11, 2018 14 0

Jeg begyndte at følge med i blogs i 2009, mens jeg skrev speciale. Før anede jeg ikke, at det var noget, der fandtes.

Jeg har fulgt ret troligt med siden, og selvom jeg selvfølgelig løbende har ryddet op i, hvem jeg følger, skiftet ud og naturligt nok også skiftet smag, så har jeg egentlig også været ret trofast og ret plain i, hvilken type jeg havde lyst til at følge.

Men jeg synes også, det fader lidt ud for mig nu. Måske er det meget naturligt. Men det er også noget andet. Og det er, at det jeg primært brugte og bruger blogs til, forsvinder mere og mere.

Klart, jeg følger nogle enkelte folk, hvor jeg godt har lyst til at følge med i deres personlige liv, og som også tager nogle gode emner op. Klart, jeg følger nogle enkelte folk, fordi jeg synes, de er sjove eller skæve. Men faktisk bruger jeg rigtig meget blogs som en slags service.

Jeg bruger blogs til at give mig et overblik: Hvilket nyt tøj er der derude? Hvad er de bedste sorte jeans? Hvordan lægger man make-up (så man ikke ligner en panda)? Hvilke gode podcasts findes? Hvordan finder man den perfekte hvide t-shirts, der ikke er gennemsigtig, men samtidig falder perfekt? Og hvordan vasker man den så? Hvilke nye brunchsteder er åbnet? Hvordan laver man den der dobbeltfletning?

Ja, og så videre. You get the picture. Meget som et magasin eller et avistilllæg.

Men det holdt op med at være cool på et tidspunkt. Så skulle alle jobs være meget personlige og være det, de i virkeligheden er en weblog, en dagbog. Og det er også fint nok i en eller anden grad og for nogle, men faktisk er en del af funktionen og charmen forsvundet, synes jeg, da stort set alle blev 80 procent her er mit liv-kanal.

Fx er jeg pisseligeglad med bloggere, der lige “checker ind” og siger hej eller undskyld for, at de ikke har skrevet (obviously).

Jeg kan sådan set godt lige små hyggelige indlæg uden den store research bag á la hverdagsglimt, 5 jeg kan lide og den slags. Jeg kan også godt lide occasional debatter. Igen som i et magasin skal det variere. Men blogs skulle pludselig være dødseriøse. Og læserne dødseriøse. Og analysere op og ned på mediet og relationen mellem afsender og modtager og skabe brede debatter i blogland. Ingen kunne nøjes med ni hvide t-shirts mere.

Well, det kan jeg. Og jeg savner dem faktisk lidt. Så jeg kan få den service, som mediet (også) er pissegodt til.

14 Comments
 • Laura
  januar 11, 2018

  Ej, jeg er så enig. Især fordi størstedelen af de blogs der er dagbogsagtige virkelig failer fordi de føler de skal producere ny indhold konstant (in my opinion i hvert fald)…

  • Omveje
   januar 12, 2018

   Ja, det er slet ikke alle, der er gearet til og kan leve op til det.

 • Camilla
  januar 11, 2018

  Jeg er fuldstændig enig! Jeg har læst blogs i nu 10 år, og jeg bruger dem hovedsagligt som inspiration eller som en service, som du selv siger. Jeg kunne ikke være mere ligeglad med, om bloggeren har spist et knækbrød til morgenmad, har skiftet ble på baby, luftet hunden eller været til en forelæsning lige som alle andre dage i ugen. Jeg kan til dels godt lide debatterende indlæg og også de mere personlige indlæg, men de skal virkelig være velskrevne og aktuelle, før jeg gider at læse dem. Jeg synes de fleste debatter, der er oppe for tiden handler om bitchfights mellem andre bloggere, og det er sådan en skam. Ja tak til godt og velproduceret indhold – også gerne et par hverdagsglimt hist og her, men det går altså ikke hver dag! (:

  • Omveje
   januar 12, 2018

   Præcis. Jeg er ok med en variation, og der er også nogle personlige indlæg, der er fine, og hvor jeg gerne vil følge lidt mere med i selve personen. Men jeg savner servicen.

 • Louise
  januar 11, 2018

  Helt helt enig. Jeg vil fodres med tips og tricks til ting, jeg ikke selv gider undersøge. Jeg gider ikke høre (for meget) om hvor mange møder og kopper kaffe og croissanter man har været i gennem den pågældende dag. Derfor er jeg lidt halv-sur på mange professionelle bloggere. Fordi jeg elskede deres blogs før, men de keder (eller irriterer) mig for det meste nu.
  Du bliver bare lige ved, som du hele tiden har gjort. Med at berette om dit liv tilsat humor og punktopstilling.

  • Omveje
   januar 12, 2018

   Hallelujah. Vi er enige. Og tak. Det sjove er jo, at alle dem, der før var mode- og “service”-bloggere nu også partout skal være liste- og sjovhedsbloggere (og de er ikke bange for at kopiere koncepter…haha), men det virker altså bare ikke for alle. Tør jeg godt sige.

 • Helene V
  januar 11, 2018

  A-fucking-men!
  Du rammer fuldstændigt den følelse, jeg ikke selv har kunne sætte ord på. Blogmediet har fuldstændigt mistet sin oprindelige charme.
  Det værste jeg ved, er dog de sponsorerede indlæg. Nuvel; de er markeret som spons, men bloggerens anstrengte forsøg på, at skabe en personlig relation til produktet, er… ja, anstrengende at læse.

  • Omveje
   januar 12, 2018

   Jeg kan egentlig godt leve med dem. Jeg hopper bare over i readeren, hvis de ikke virker relevante. Men det kræver noget godt indhold ved siden af.

 • Venterpaavin
  januar 11, 2018

  Jeg er også til de afslappede hyggelig livsstilsblogs. Ikke de overdrevne udbasonerende selvhøjtidelige blogs.
  Min tæer krøller, hver gang jeg læser et ‘tjek ind’-indlæg – de opfører sig som om, at folk har siddet med blanke øjne og ventet foran skærmen😅

  – K

  • Omveje
   januar 12, 2018

   Jeg synes, det er så fint, at der er mange forskellige. Nogle mere livsstil end andre, nogle mere dagbog end andre. Men der gik ligesom også mode i det. Altså at der ikke bare måtte være 12 ting fra Asos.

 • Kristine
  januar 11, 2018

  Helt enig. Savner dengang hvor blogs gav inspiration, baseret på bloggerens egne indkøb og tøjstil (og ikke mindst budget). Nu er det bare reklamer, outfit posts med tøj, de har fået som gaver, betalte ferier, Ystad Saltsjöbad, boozt- og zalando-collager og jeg kunne blive ved…. Min reader er næsten tom nu, fordi jeg har unfollowet de fleste, jeg tidligere læste med hos.

  Ps. Ville ønske at de gad erstatte billedet af “Annonce” med tekst, så de ikke snyder os der læser med via reader. Når bloggere i tekst skriver, at der er tale om reklame, kan man se det i fx Feedly el Bloglovin, men ikke når det er indsat som billede.

  • Omveje
   januar 12, 2018

   Jeg kan egentlig også godt lide collager som en del af servicen, men ja til mere inspiration og service – uanset form egentlig. Jeg så godt diskussionen om tekst vs. billede et sted. Jeg er faktisk ikke så arrig over sponsorerede indlæg og har det ikke sådan, at jeg SKAL vide det upfront. Jeg læser bare det, jeg synes virker interessant og velskrevet.

 • Udkastet
  januar 15, 2018

  Jeg er mand og bøvet af natur, så jeg har aldrig læst læst modeblogs, hverken før eller efter de blev sponserede og professionelle. Er derfor ganske uvidende om deres serviceniveau og kvaliteten af deres indlæg.

  Mit problem er snarere at ‘min’ del af blogland ikke findes mere. I det mindste ikke i en dansk kontekst.

  Jeg kan lide at læse om besynderlige og nørdede ting, i.e. obskure postpunk musikanbefalinger, videospil fra midt-90’erne, science fiction og den politiske situation i den Central Afrikanske Republik.

  Og der var faktisk engang hvor folk skrev blogs om den slags, men de er for længst kørt trætte eller er blevet udslettet af at være tabere i Googles algoritme eller udelukket fra trafikken fra facebook. Min RSS reader er derfor efterhånden tom for danske blogs (din selvsagt undtaget).

  Til gengæld er jeg snagende og til fals for ironi, så jeg holder meget af de ikke-kommercielle og personlige blogs hvor folk skriver for deres egen skyld og fordi de har noget på hjertet (jeg regner omveje.com i denne kategori). Dem er desværre heller ikke mange tilbage af. Med mindre du da kan anbefale nogen?

  • Omveje
   januar 17, 2018

   Ja, der var da i den grad engang, hvor den slags fandtes. Der var faktisk engang, hvor det var lige netop det, blogs kunne. Jeg siger til, hvis jeg støver nogen op, men min egen bloglæsning er også generelt dalet, må jeg sige. Men tak for at regne Omveje i den kategori. Det er jeg da stolt af. Jeg tror sagtens, man kan være personlig og skrive for sin egen skyld, selv om man evt. indgår i et netværk. Men det handler meget om tilgangen og indholdet. Derfor holder jeg fx også nogle gange (lange) pauser, hvis jeg har for travlt, er uinspireret eller ikke har lyst. Der findes da nogle stykker i denne kategori, men det kommer lidt an på, hvad man er til. Fx densureblog.wordpress.com.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *