Viagra

tre ord, jeg godt kan lide

tirsdag, september 13, 2016 0 0

skaermbillede-2016-09-12-kl-22-23-25

Jeg synes, sprog er sjovt. Og noget af det, jeg godt kan lide – ud over sådan noget med indianerord som disse – er, når brands bliver generiske. Som walkman og kleenex fx. Endnu federe er det, når det udvikler sig til et verbum, for det kræver alligevel lidt mere, tænker jeg. Ligesom at google og at skype.

Men to gode ord af den slags, men lidt mere alternative, jeg er stødt på for nylig, og som jeg synes er sjove, er:

At nickelbacke noget. Det var min veninde, der gjorde opmærksom på ordet. Efter at have været måske verdens mest hadede band i mange år, er Nickelback nu også blevet til et verbum. At nickelbacke the shit out of something betyder noget i retningen af at lave det samme genkendelige lort hver gang. Det kunne man jo reelt have sagt om mange bands, forfattere og andre, men det er sgu da stadig sjovt. I øvrigt havde jeg også cd’en og havde endda “How you remind me” som sangEN med min ekskæreste. Oh lord.

At frankensteine noget sammen. Tror, jeg hørte det i Serial første gang – to Frankenstein something back together. Det er fedt, fordi man kan regne ud med det samme, hvad det betyder. Og pludselig er der ikke andet end det ord, der kan dække konceptet godt nok.

Og så noget lidt andet. Nemlig ikke et brand. Bare et almindeligt denominalt verbum. Altså et navneord, der har født et udsagnsord. Og der er min egen personlige favorit for tiden et ord, som min omgangskreds bruger en del. Nemlig:

At hjerne. Det er jo et fantastisk ord. Det er ikke at tænke, ikke at spekulere. Bare at hjerne. Hold op med at hjerne over det. Blev der sag.t

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *