Viagra

triviatirsdag: kan kakerlakker leve ni dage uden hoved?

tirsdag, august 4, 2020 0 0

I de der e-mailkædebreve, der florerede, dengang man stadig brugte ofir og var ganske ny på internettet, var der ofte sådan en eller anden random oplysning om, at kakerlakker kunne overleve ni dage uden sit hoved. Noget, man skulle have det helt vildt over og bruge som imponerende trivia i mange år fremover (and so we did), men jeg har aldrig faktatjekket det… så…

Kan kakerlakker leve ni dage uden sit hoved?

Ja, fandeme ja. Og mere til. Den kan faktisk leve en hel måned uden sit hoved 😱.

Kakerlakken trækker nemlig vejret gennem åndehuller i siden af kroppen, så den skal ikke bruge hovedet til den slags pjat. Men den skal dog bruge hovedet til at æde og drikke, og da den “kun” kan overleve en måneds tid uden vand, dør den altså til sidst af tørst uden sit hoved. Det er sgu også ret hardcore alligevel.

Fun fact I: En kakerlak kan tåle både lim, læder, sæbe og menneskehår uden at få ondt i maven. Det forklarer en rædselsfuld nat, jeg engang havde på Fiji (hvor billedet med krabben er fra), hvor en hulens masse kakerlakker indtog vores bambusstrandhytte om natten og havde en (meget lydt) fest – blandt andet med at gnave sig igennem et stofnet og en vakuumpakket plasticpose ind til en gang meget stærke wasabinødder!

Fun fact II: En hunkakerlak parrer sig én gang i livet. Resten af sit liv er hun drægtig.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *