Viagra

unfair hold

fredag, februar 15, 2013 0 0

Danske Bank har – helt uden lige at snakke lidt om det – indført en fangsi feature i deres netbanks-app. Noget udvidet form for service, gætter jeg på. Hvor ens køb ligesom er blevet inddelt på nogle kategorier med nogle farver og ikoner og så’rn. Lidt som Trivial Pursuit, bare med penge. Og samvittighed.

Og så kan den ligesom vise et fint diagram. Og det diagram kan så fortælle, at jeg næst efter “øvrige udgifter” spenderer mest på den lyserøde kategori, som ja, ikke overraskende er “tøj, sko og personlig pleje”. Et hurtigt skim afslører samtidig, at der er flere “?”, som funktionen ikke har kunnet gennemskue, der også falder under denne kategori. “Fornøjelse og kultur” (ha!), som også dækker over at spise ude, scorer også pænt højt, mens “forsikringeer” og “dagligvarer” halter en smule.

Ja, ja, borgerservice, kunden-i-fokus, nudge-kommunikation til ændring af forbrugsmønster, et redskab til Luksusfældens bankrådgivere eller whatnot. Det er sikkert fint. Er bare glad for, den i det mindste ikke har selvstændige kategorier som “sko”, “H&M”, “onlinekøb”, “mærkelig dims, der skal gøre dit liv lettere, men aldrig gør det”, “jeg-køber-mig-til-ny-livsstil-og-selvbevidsthed”, “ha-du-gik-i-fælden” (aka. værdibeviser), “et kilo mere til sidebenet”, “ren overspringshandling”, “panikalder” og den slags.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *