Viagra

4 ting (næsten) alle tager fejl af

mandag, oktober 29, 2018 0 0

 

 1. Hammeren i retssalen.
  Alle forbinder en afsagt dommer med et hammerslag, og det bruges flittigt i reklame (Spangsberg, I’m looking at you), podcasts (har fx lige hørt det i ThirdEars 21 roser), film og alt muligt andet. Men de færreste ved, at der ikke er nogen hammer i danske retssale. Never.
 2. Livstid.
  Når vi nu er ved emnet: Det er en udbredt misforståelse blandt folk, at i Danmark er livstid jo “bare 16 år”. Det er det ikke. I nogle lande er der faktisk en maksgrænse på livstid, men i Danmark er livstid som udgangspunkt livstid – i hvert fald ubestemt tid. Men der kan jo søges om benådning og prøveløsladelse, og gennemsnittet i Danmark er omkring 16 år. Der er i øvrigt 50-60 stykker, der har fået idømt livstid siden 70’erne.
 3. Telelinse. 
  Eller linse i det hele taget. En linse er det buede stykke glas (eller flere stykker faktisk), der sidder inde i et teleskop eller et kameraobjektiv. Selve den store sorte eller grå cylinderformede dims på kameraet, som pressefotografen, politiet eller den lumre nabo har rettet mod dit stuevindue, hedder et objektiv.
 4. Autencitet.
  Nej. Autenticitet.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *