Viagra

tirsdagstrivia: hvad er der inde bag ved navlen?

tirsdag, oktober 14, 2014 2 0

10399064_19464267524_9897_n

Nu spurgte en veninde jo en ingeniør på Skanderborg, hvad der var inde bag navlen. Det vidste han ikke rigtig. Så det må være oplagt for tirsdagstrivia.

Presenting manden, der burde have levet i et andet årti, Brian Laudrups og Flemming Povlsens ukendte fætter, the man, the myth, th soon-to-be-doctor og ph.d. Steen Fagerberg – blandt venner Dr. Kåre:

 

Mysteriet om, hvad der er bag navlen har forundret menneskeheden i evigheder, men når alt kommer til alt, er svaret en kende kedeligt. Bag den lille sammensnørede knude af rynket indsunken hud ligger en række bindevævslag forstærket i en ring kaldet annulus umbilicalis – bekvemmeligt placeret lige imellem vores 6-pack-muskulatur. Går vi dybere ind, finder vi rester af et gammelt, nu nedlagt, blodåresystem, som er tilbagedannet til en række ligamenter og bindevævsforstærkninger; lig. Falciforme og Plica umbilicales. Bag disse har vi vores tarmsystem. Denne komplekse opbygning bidrager til at optimere navlens hovedfunktion – at samle støv og snavs til trænge tider.

 

 

2 Comments
 • Kir
  oktober 14, 2014

  Glemmer aldrig dengang Robert Dølhus sagde, at han havde fået karantæne fra svømmehallen, fordi han havde bundet sin navleknude op i bassinet… Det sidder stadig i mig som et traumatisk tanke-billede..

  • Omveje
   oktober 14, 2014

   AD! Ad ad ad. Nu også mig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *