Viagra

torsdag: overskæg, klippet piercing og ferniseringscrawl

fredag, oktober 10, 2014 0 0

92finale

En dag i et liv. I går for eksempel.

10.05: Styrketræning. Et filmhold tager billede af dame i meget lidt tøj og mand med store muskler, der leger med håndvægte. Ingen har behov for at affotografere mit vinrøde storsvedende ansigt. Mærkeligt nok.

12.12: Af sted mod Vedbæk, hvor jeg skal være statist i filmen om EM ’92. Yes, intet mindre. Og jeg har selv meldt mig, fordi jeg tænkte, det kunne være sjovt. Dagen før har jeg fået noget praktisk info fra en pige, der underskriver sig “Signe, EM91”.

13.00: Ankommer på Hotel Marina. Ingen filmhold at se. Receptionisten bekræfter, de findes, men ved ikke, hvor de er.

13.10: Finder bus med filmmennesker. Af den slags med cap og solbriller på indenfor. Og med meget lavt informationsniveau.

13.30: Frokost. Skuespillerne kommer tilbage. Cyron Melville, Mikkel Boe Følsgaard og Allan Hyde. I ømme Hummelsæt. Fra en tid, de knap husker. Flere med flotte 90’er-moustaches. Og enkelte med så tynde ben, at det virker urealistisk, at de skulle spille fodbold.

13.45: Ulrich Thomsen kommer. Med gråtonet hår og det der joggingsæt, præcis som man husker det fra Richardo. Det gør ham ikke mindre “ku’ godt”. Skræmmende nok.

14.30: Kostumen. Efter et par forsøg ender jeg i alt for stram mørkeblå sekretærnederdel og meget bred hvid skjorte med skulderpude plus medbragte strømper og creepers. Jeg ligner en fra Stena Line.

14.50: Der er pres over, at jeg har ikke-90’er-agtige piercinger, selvom jeg kun er baggrundsmateriale. Kostumedame klipper den ene over med en saks efter forgæves at have prøvet at tage den ud.

15.00: Sminken touperer mit hår i en flot konfibue/koslik, der ender i en tot, som går ned og dækker den anden piercing. Jeg toppes med en toplækker læbestift.

15.15-16.30: Jeg sidder. I en bus. Og glor ud i luften. Har glemt min telefon i kostumen. Udenfor taler Richardo i telefon i sit joggingsæt. Indenfor prøver en mand fra produktionsselskabet at skaffe en blå Opel Astra fra slut-80’erne.

15.45: Esben Smed kommer ind. Han har meget beige på og sugerør i håret for at få de ægte Faxe-krøller.

16.30: Halvanden time forsinket er vi klar til optagelse. Får cirka tre sekunders brief. Jeg må ikke larme, men skal gøre almindelige barting (jeg er i mellemtiden blevet bartender i stedet for receptionist – overhovedet ingen respekt for flere dages overvejelser om indlevelse i receptionistrollen og bekymringer om nøgleafhenting og tastaturtastning – statister er åbenbart ikke en kunstform).
Og som instruktøren siger: “Hvis de beder om noget, det gør de nok ikke, men hvis de gør, lader du bare som om, du går ud og henter det til dem – og du skal ikke gå ned til bordene med det.” (okay? hej teaterstykke i fritteren opført for pædagogerne).

16.30-16.50: Vi når igennem scenen fire eller fem gange. Skuespillerne beder om kaffe i baren. Og vand. Og stiller spørgsmål, som jeg ikke ved, om jeg må svare på. Men også mærkeligt med stum bartender. Efter første scene vil en enkelt måske også gerne have, at der rent faktisk er rigtig kaffe i kanden og ikke bare det der Basmses Billedbog-jeg-hælder-lige-kaffe-op-til-dig-koncept. Godt så. Nu begynder de at bestille og sætte sig ned, mens kaffen står og damper på disken, og jeg ikke må flytte mig ned til dem. Oh yes. Meget virkelighedstro scene, det forsikrer jeg jer.

16.50: Næstsidste take. Christofte, eller hvem det nu skulle være, beder om vand. I desperation samler jeg en halvanden liters flaske op fra gulvet og åbner den. Den bruser, selvfølgelig, over…ud over det hele. Inklusiv min skjorte. Og gulvet. Med masser af lyd på. Åh ja, ikke larme.

17.00: Done. Af med læbestift og forsøge at afinstallere koslikket på toppen. I med resterne af piercingen, inden det vokser sammen. Og mod Kbh.

17.30: 7-11 sørger for aftensmad.

18.00: Til åbning af gammel gymnasiekammerats vintagebutik. Superfint sted, men kender ingen og rykker hurtigt videre efter et glas vin og en cigaret.

19.00: Fernisering på venindes udstilling, som jeg selv har skrevet katalog til. Tager mig selv i at gå og forestille mig, hvordan man kan bruge de udstillede objekter i praksis. Hvilket lige præcis ikke var meningen. Som jeg jo skrev i kataloget.

19.45:  Af sted mod aftale på Østerbro og se videoer af bountyøer, skildpadder og spækhuggere fra de syv verdenshave og snakke om nye projekter og drømme om sejlads i fremtiden.

00.30: Godnat.

 

*Og nej, formåede ikke at tage et eneste billede på Hotel Marina. Flot!

pic: fodboldbrok.dk

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *