Viagra

triviatirsdag: love for nul

tirsdag, januar 30, 2018 2 0

Når vi nu er i en national tennisfeber:

Hvorfor siger man “love” om nul point i tennis?

Der er to overordnede teorier, hvor den første er mest vedholdende, men samtidig sjovt nok den, som kloge mennesker finder mindst plausibel:

 1. Første forklaring går ud på, at det engelske sprog har voldtaget det franske ord for æg, œuf, og i bestemt form l’œuf. Æg kender vi jo fra at “få æg” (altså tabe med nul point), og samtidig ligner et nul jo …et æg. Det er dog værd at bemærke, at franskmændene ikke selv bruger ægget som sportsudtryk men holder sig til nullet.
 2. Den anden teori går ud på, at det simpelthen handler om, ja, love. At man spiller for kærligheden (til spillet), og at så længe man er på nul point, er det det, det handler om, og ikke point eller penge. En lille parallelteori til denne er, at det kommer fra det hollandske “lof”, der betyder ære, og at man altså ikke spiller for at vinde.

 

2 Comments
 • Janne
  april 2, 2018

  Savner dine indlæg – håber alt ok hos dig.

  • Omveje
   april 4, 2018

   Det var sødt af dig at skrive. Alt er ok. Har simpelthen bare haft så travlt, at mere skæretid ikke stod højt på listen. Men nu skal jeg lige op på hesten igen. Eller ud af omvejen, om man vil.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *